Nejlepší karty nejen pro platby v zahraničí

Při cestách do zahraničí osobně využívám dvě karty, se kterými si vlastně vystačím i v České republice. Tou první je karta od Revolut, kterou používám především k výběrům hotovosti v bankomatech nebo pro platby kryptochechtákama. Revolut účet je vázaný na váš běžný bankovní účet, potažmo na vaši debetní kartu. Takže si můžete kdykoliv přes mobilní aplikaci Revolut poslat potřebnou částku ze svého běžného účtu na Revolut. Což se může hodit například v případech, kdy široko daleko není bankomat vaší banky. Vyhnete se tak poplatku za výběr z cizího bankomatu. Ve verzi Standart, která je zdarma, můžete měsíčně vybrat hotovost až do výše 200 EUR měsíčně, případně ekvivalent této částky v jiné měně.

Revolut je jednoduše online peněženka, která umožňuje práci skoro s třiceti měnami. Každý uživatel tak může snadno směnit mezi těmito měnami v reálném čase za mezibankovní kurzy a ušetřit klidně 3-5% z každé transakce. Kromě toho může uživatel zaslat platby až do 140 různých zemí a samozřejmostí je jednoduchý převod financí mezi uživateli Revolut. V nabídce je také možnost nakoupit a držet některé základní kryptoměny. Revolut nedávno získal Evropskou bankovní licenci a brzy nabídne pojištění vkladů a další služby.

Pozor si člověk musí dávat jen při směnách mimo pracovní časy FX marketu, například o víkendech. Protože právě mimo časy FX marketu je uživateli v závislosti na měně účtován poplatek 0,5-2 % z každé transakce. Pokud překročíte měsíční hranici pro konverze (6000 EUR), musíte počítat také s 0,5 % poplatkem. Není to nic, co by běžného uživatele zásadněji limitovalo, protože převody si lze načasovat tak, aby byly zdarma. Je však dobré o těchto limitech vědět. Podrobnější informace o Revolut naleznete zde.

Revolut

Twisto nabízí spoustu výhod

Druhou a pro mě osobně zajímavější službou je český start-up Twisto. Pokud vám náhodou unikla zakázaná reklama, ve které účinkuje Twistus Splatitel. Tak vězte, že se momentálně jedná asi o nejzajímavější finanční službu na českém trhu. Twisto je opět taková online peněženka (výhodou oproti Revolut může pro někoho být, že nemusíte používat mobilní aplikaci a svůj účet můžete spravovat z prohlížeče jako klasické internetové bankovnictví). Služba Twisto funguje na principu kreditní karty, takže utrácíte cizí peníze, které následujícího měsíce při vyúčtování musíte zaplatit. Twisto přináší velké množství výhod, jenž se odvíjí od tarifu, který si zvolíte.

Twisto

Pokud hodně cestujete nebo rádi nakupujete v zahraničí, tak se vám rozhodně vyplatí tarif premium. V ceně premium tarifu totiž získáte cestovní pojištění pro dvě dospělé osoby a dvě děti zdarma s plněním do 3 000 000 Kč, které platí po celém světě. Navíc automaticky získáte nejlepší kurz pro nákupy a platby v zahraničí (do konce září 2019 získáte o 2% výhodnější kurz než nabízí banky či finanční instituce působící v České republice jako jsou Revolut, Transferwise či PayPal). A aby toho nebylo málo, tak z každé zahraniční platby v rámci premium účtu získáte další 3% zpět jako bonus.

Nejlepší kurz

Je jedno jestli platíte za ubytování v hotelu nebo za kávu v kavárně. Tři procenta získáte vždy. Navíc šetřit můžete, ještě než se do zahraničí vůbec vydáte. Díky slevě na zahraniční platby a cashbacku, můžete především na ubytování nebo jízdenkách ušetřit další procenta z celkové ceny. Ubytování jednoduše zakoupíte například přes booking.com a jízdenky přes flixbus.cz s nejlepším kurzem a ještě ušetříte.

Aplikace s kartou

Praktickou třešničkou na dortu je pak Twisto náramek, který můžete používat i s nižším tarifem standart stejně jako cashback výhody u prodejců. Samozřejmostí je pak integrace služby do Apple Pay (integrace Google Pay se připravuje) a možnost libovolně přecházet mezi tarify.

Bonus Twisto

Pokud chcete získat premium účet na 3 měsíce zdarma s bonusem 300 Kč na vaši útratu, tak stačí při registraci zadat kód: BONUS300 nebo kliknout na odkaz: probonus.jdem.cz.

  Zaslat.cz