Nejlepší způsoby, jak získat kryptoměny zdarma

Kryptoměny se pomalu stávají běžnou součástí našich životů. V současnosti kryptoměny integruje stále více odvětví a technologie blockchainu nachází další nová uplatnění. S expanzí těchto digitálních aktiv přišla řada platforem se způsobem, jak získat kryptoměny zcela zdarma, aniž byste museli vynaložit vlastní finanční prostředky. My si některé z nich představíme v následujících řádcích.


Vydělávejte Bitcoin sledováním Twitteru

Většina lidí v dnešní době využívá sociální sítě a mnozí z nás používají také Twitter, který nedávno koupil podnikatel a vizionář Elon Musk. Běžnou praxí sociálních sítí je, že za jejich používání většinou platíte – ať už penězi nebo svým soukromím a osobními daty, které následně slouží pro přesnější zacílení zobrazované reklamy. Ale co když existuje platforma, která vás za tak běžnou činnost jako je procházení sociálních sítí odmění? Možná to zní divně, ale v případě aplikace Tweetoshi to tak opravdu je.

Tweetoshi je vlastně alternativní klient pro prohlížení Twitteru. Jediné, co musíte pro získání odměn udělat je to, že si do svého mobilního zařízení nainstalujete aplikaci Tweetoshi a přihlásíte se ke svému účtu. Poté se stačí jako obvykle podívat, co je ve světě nového, a získáte za to Bitcoin (BTC). Přesněji jeho nižší jednotky nazývané satoshi (SAT) pojmenované po tvůrci Bitcoinu, který je znám jako Satoshi Nakamoto. Jedna bitcoinová mince se skládá ze 100 milionů satoshi (SAT).

Stejně jako v nativní aplikaci Twitteru i v Tweetoshi se vám mezi tweety občas zobrazí reklama. A právě o příjmy z této reklamy se Tweetoshi s uživateli podělí vyplácením Bitcoinu. Ty můžete vkládat a vybírat z libovolné peněženky podporující Lightning Network. Posílat Bitcoin po Lightning Network je nejen levné a bleskurychlé, ale zvládne to dnes téměř každý.

Kryptoměny zdarma s Tweetoshi

Bezpečný prohlížeč a kryptoměny zdarma

Další možností, jak získat kryptoměny zdarma je používání bezpečného internetového prohlížeče Brave. Tento svobodný a otevřený webový prohlížeč vyvíjený společností Brave Software je založený na webovém prohlížeči Chromium a zaměřuje se především na ochranu soukromí uživatelů. Ve výchozím nastavení automaticky blokuje online reklamu (včetně reklamy na YouTube) a trackery webových stránek. Výhodou je i jeho multiplatformnost, jelikož je dostupný pro řadu operační systémů jako jsou Microsoft Windows, macOS, Linux, Android či iOS.

Brave navíc umožňuje svým uživatelům získávat kryptoměny skrze transparentní digitální reklamní platformu Brave Rewards založenou na blockchainu Etherea. Jako uživatel si můžete aktivovat zobrazování reklam přímo v prohlížeči. Za každé zobrazení reklamy následně dostáváte provize ve formě kryptoměny BAT, což je zkratka pro Basic Attention Token. Odměny se vyplácí jednou měsíčně. Jedná se tedy o podobný princip jako u aplikace Tweetoshi. Pro výplatu BAT používám služby finanční technologické společnosti Uphold, která se zaměřuje na digitální měny a blockchainové technologie. Uphold nabízí několik produktů, včetně kryptoměnové burzy a peněženky. Další možností je propojení s kryptoměnovou burzou Gemini.

Zajímavou možností pro některé uživatele Brave Rewards a Tweetoshi může představovat i zasílání vydělaných kryptoměn svým oblíbeným tvůrcům jako poděkování za jejich tvorbu. Tyto dvě služby tak poskytují alternativu k tradičním způsobům monetizace obsahu, jako jsou reklamy nebo placené předplatné. A umožňují uživatelům podporovat tvůrce, kteří se jim líbí, bez nutnosti placení poplatků třetím stranám.

Kryptoměny Brave

Kryptoměny zdarma za každou uskutečněnou platbu

Poslední možností, jak získat kryptoměny zdarma je tzv. cashback. Kdy z každé uskutečněné platby kreditní kartou získáte určité procento ze zaplacené částky zpět ve formě kryptoměny. Společností, které nabízejí kryptoměnové kreditní karty je hned několik, ale většina z nich má jistá omezení, jako jsou například vysoké vstupní poplatky nebo nejsou dostupné v Evropské unii. Z těchto důvodů se zaměří na produkt fintechové společnosti Nexo.

Nexo se pyšní tím, že je jedním z největších a nejrychleji rostoucích poskytovatelů kryptoměnových úvěrů na světě. Služba Nexo Card je dalším krokem této rychle rostoucí společnosti směrem k poskytování komplexních finančních služeb pro své klienty. Nexo Card je kreditní karta, což znamená, že při placení neutrácíte držené kryptoměny, ale platíme formou kreditu. Ten později na platformě Nexo dorovnáte stejně jako u klasické banky. To je obrovská výhoda oproti jiným kryptoměnovým kreditkám jako jsou Binance Card nebo Change Card. U těchto karet totiž platíte přímo drženými kryptoměnami, které jsou prodávány za aktuální tržní cenu, přičemž vzniká daňová povinnost.

Pro získání Nexo Card se musíte nejprve zaregistrovat, provést KYC ověření a vložit si na Nexo účet minimalně 50 dolarů pro získání virtuální karty nebo 500 USD pro zaslání fyzické kreditky. Po vložení minimální částky 50 USD musíte směnit minimálně 10% na NEXO tokeny (doporučuji alespoň 20% kvůli vyšší volatilitě kryptoměn), čímž dosáhnete věrnostní úrovně Platinum a získáte nárok na největší možný cashback, který činní v případě vyplácení v BTC 0,5% z utracené částky a v případě vyplácení v NEXO tokenech 2% z utracené částky.


Přehled věrnostních úrovních:
Nexo

V závislosti na věrnostní úrovni se liší i úroky na kreditní kartě nebo půjčce. Nejvyšší hodnota úroku je 13,9% při základní úrovni. Při úrovni Platinum se úrok pohybuje v rozmezí od 0% po 6,9%. Což je oproti kreditním kartám tradičních bank velmi příjemné číslo. Obecně platí, že čím vyšší úroveň, tím větší cashback za nákup nebo směnu.

Kreditní karta Nexo Card čerpá finanční prostředky z Credit Line, jakési vyhraněné sekce vámi držených kryptoměn na platformě Nexo. V této sekci digitální aktiva slouží jako kolaterál pro uzavírání půjček nebo pro platby skrze kreditní kartu. Každá z nabízených kryptoměn má vlastní hodnotu LTV neboli Loan To Value, což je poměr výše poskytnutého úvěru k hodnotě zajištění, které uživatel poskytuje jako záruku pro úvěr.

Hodnota LTV určuje, jaký maximální objem úvěru může uživatel získat na základě hodnoty zajištění. Například, pokud uživatel poskytne zajištění v hodnotě 10 000 USD a maximální hodnota na Nexo je 50% LTV, pak může uživatel získat úvěr v maximální výši 5 000 USD. Proto doporučuji zbytek vložené částky směnit na stablecoiny nebo kryptoměny s vysokým LTV jako jsou Bitcoin nebo Ethereum, čímž získáte vyšší kredit na kartě.


Přehled LTV u jednotlivých kryptoměn:
kryptoměny

V posledním kroku si stačí nainstalovat aplikaci Nexo do vašeho mobilního zařízení. Skrze ni si zažádat o virtuální nebo fyzickou kreditní kartu. Po aktivaci můžete kartu přidat do Google Pay nebo Apple Pay a začít s její pomocí získávat kryptoměny zdarma za každou uskutečněnou platbu. Pro dorovnání kreditu na Nexo Card používám aplikaci Revolut kvůli výhodnějšímu směnnému kurzu oproti klasickým českým bankám. Revolut samotný nabízí možnost nákupu kryptoměn a čas od času vám nabídne i nějaký kvíz, ve kterém můžete získat kryptoměny zdarma, ale obchodovat s nimi můžete pouze v rámci Revolut. Tudíž nemůžete své kryptoměny přesouvat mezi peněženkami nebo kryptoměnovými burzami.

Nexo Card

Pár slov na závěr

Žádný z uvedených způsobů z vás neudělá milionáře, ale každý měsíc můžete získat pár dolarů ve formě kryptoměn za činnosti, které stejně děláte na denní bázi a zdarma. Můžete tak bez starosti a prvotní investice nahlédnout do světa kryptoměn. Vyzkoušet si jejich směnu, ověřit si rychlost transakcí nebo si koupit kávu. Bitcoinem se dá dnes platit v nepřeberném množství e-shopů (mezi nejznámější patří například Pilulka nebo Alza), kaváren a obchodů. Interaktivní mapu s podniky přijímajících platby Bitcoinem naleznete na adrese Coinmap.org.

Pokud nechcete kryptoměny utrácet, tak je můžete držet na své kryptoměnové peněžence. Případně je můžete dále zúročit skrze staking na Nexo, Uphold nebo jiné kryptoměnové burze. Staking většinou představuje uzamknutí určitého množství tokenů či mincí, které se uživateli následně úročí a zároveň za ně může získat i další výhody.

  Zaslat.cz