Twisto v létě garantuje nejvýhodnější kurz

Pokud o letošní dovolené v zahraničí zaplatíte Twisto kartou, rozdíl v celkové útratě za pobyt může být až o 5 % nižší oproti platbám s tradičními bankami. Twisto totiž až do konce září nabízí všem majitelům účtu Premium nejvýhodnější kurz na tuzemském trhu. Ten je ještě o 2 % nižší než středový kurz, ke kterému si banky či jiné finanční instituce běžně přidávají několik procent jako poplatek. Česká platební aplikace s kartou Mastercard je tak nejvýhodnějším způsobem, jak letos na dovolené zaplatit. Twisto tímto také podporuje svoji vizi bezhotovostní budoucnosti a snaží se změnit zvyky Čechů, z nichž více než polovina stále spoléhá na hotovost vyměněnou ve směnárnách v České republice.

“Většina českých bank při platbě kartou v zahraničí připočítává k běžnému středovému kurzu skrytý poplatek ve výši několika procent z dané částky. Twisto si tento poplatek v tarifu Premium neúčtuje a toto léto se rozhodlo zajít ještě dál – na takzvaný středový kurz nabídne všem majitelům účtu Premium další 2 % slevu na každou platbu. To nikdo jiný nenabízí, a klient tak může v konečném důsledku ušetřit za dovolenou klidně i tisíce korun. Po každé platbě díky notifikaci v mobilu ihned uvidíte, kolik jste ušetřili oproti platbě tradiční kartou,” říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Podle aktuálního průzkumu České spořitelny pro MF Dnes utratí Češi za dovolenou v průměru 23 tisíce korun. Kartou v zahraničí pak pokaždé platí 24,7 % z nich, 44 % občas a 18,6 % výjimečně. Pokud tyto údaje sečteme, zjistíme, že kartu na cestách použije na dovolené bezmála 90 % Čechů. Ti všichni by přitom za své výdaje mohli díky Twistu zmenšit. V případě průměrných 23 tisíc za dovolenou jde o celkový rozdíl 1150 Kč.

Bezpečnější finance

Z loňského průzkumu, který si nechala vypracovat společnost Twisto, vyplývá, že více než polovina Čechů na dovolených platí stále hotovostí. Důvodem může být obava z nevýhodných kurzů, vysokých poplatků či zneužití platební karty. “Platit s Twisto kartou je daleko bezpečnější než pohybovat se s větší částkou v hotovosti nebo dávat svou debetní kartu všanc podvodníkům, kteří se občas v turistických letoviscích nachází. Díky tomu, že Twisto karta není napojená na váš účet, vám nikdo nemůže v případě jejího zneužití ukrást úspory,” říká Šmída.

“Žijeme ve 21. století, kdy se placení hotovostí na dovolené pomalu stává přežitkem. Je to nejen nepraktické, ale zároveň méně bezpečné a koneckonců i dost nevýhodné, když uvážíme kurzy většiny směnáren. Tím, že jsme se rozhodli přidat slevu k už tak výhodnému středovému kurzu na každé zahraniční platbě, se snažíme podnítit častější placení kartami na cestách. Bezhotovostní platby jsou dnes nejen finančně nejvýhodnější, ale zároveň nejbezpečnější,” vysvětluje Lukáš Janoušek z marketingového oddělení Twista.

Bonus Twisto

Pokud chcete získat premium účet na 3 měsíce zdarma s bonusem 300 Kč na vaši útratu, tak stačí při registraci zadat kód: BONUS300 nebo kliknout na odkaz: probonus.jdem.cz.

  Zaslat.cz