V Praze otevře první Reserve store Starbucks ve střední Evropě

Znovuotevřená pobočka Starbucks na Jungmannově náměstí přináší do České republiky jedinečný koncept Reserve store, zcela nový formát kaváren Starbucks. Zákazníci zde ochutnají prémiové druhy kávy připravované klasickými i alternativními metodami.

V samotném srdci hlavního města se nový koncept Reserve store otevře milovníkům kávy 17. února 2023. A to na adrese Jungmannova 750/34, na někdejším místě Café Zlatý Kříž. Zatímco dosavadní Reserve koncept byl pouze doplňkem klasické kavárny, tentokrát se představí jako samostatná, zcela nová podoba Starbucks, nabízející ještě výjimečnější kávový zážitek.

„Čeští zákazníci jsou mimořádně vstřícní k novinkám, proto otevíráme první středoevropský Reserve store právě v České republice,” říká Grzegorz Kazmierczak, regionální ředitel Starbucks pro Česko a Slovensko. „Věříme, že výjimečná káva i výjimečné prostředí přitáhnou do Starbucks i ty nejnáročnější kávové nadšence.”

Chloubou pražského Reserve store je prvotřídní hi-tech kávovar Black Eagle, který baristům umožňuje individuální nastavení a kontrolu jednotlivých fází přípravy, jako je množství a poměr zrn, doba přípravy nebo teplota vody.

Zákazníkům zde budou k dispozici ti nejzkušenější baristé, kteří jsou mistry v přípravě kávy klasickým, ale i mnoha alternativními způsoby. Nebude chybět ani zvláštní nabídka dezertů, vhodných ke zdejším kávovým specialitám, a výběr balených kávových zrn či originálního merchandisingu.

Podnik s více než 100 místy k sezení nabídne exkluzivní designový interiér, ale především vzácné druhy kávy z malých pěstitelských oblastí. V nabídce budou pečlivě připravované směsi určené pouze pro kavárny Reserve, například Microblend No.10 nebo Microblend No.21.

Starbucks Reserve Microblend č. 10 

Představuje dokonalý základ Cold Brew nápojů. Výjimečně jemnou a rozmanitou chuť zvýrazňují sezónně sklizená zrna, která vytvářejí osvěžující alchymii požadovanou od studeného nápoje. Kávová zrna z Afriky a Latinské Ameriky jsou sbírána na vrcholu zralosti a zpracována přírodní a mokrou metodou. Společně pak vytváří zářivé, sladké tóny čokolády, karamelu a koly.

Starbucks Reserve Microblend No. 21

Pojmenovaná podle přírodního zlatého řezu, byla původně vyvinuta pro přípravu espressa, ukázalo se však, že přináší nový charakter a dynamiku i dalším druhům přípravy. Guatemalská zrna směsi dodávají bohatý čokoládový základ, s nímž zajímavě kontrastuje komplexní a svěží chuť kávy z Keni. Ve formě espressa přináší dokonalý mix hutnosti a šťavnatých citrusových tónů, je výborná jako doppio a skvěle si rozumí s mlékem v podobě latte. Jde o harmonicky vyváženou kompozici, vhodnou pro každou příležitost.

  Zaslat.cz