Diplomático Ambassador Selection

Nedávno se mi do rukou dostal venezuelský rum Diplomático Ambassador Selection. Jedná se o prémiovou řadu lahodného rumu Diplomático vytvořenou ze 100% kotlíkových těžkých rumů bez přidaného karamelu. Tyto rumy byly stařeny minimálně 12 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Následně byly uloženy na další dva roky do sudů po prémiové sherry Pedro Ximénez. Pro zachování vyjímečné barvy, chuti a vůně je stáčen tento rum do láhví přímo ze sudů.

Že se jedná o jedinečný rum dává od první chvíle tušit i luxusně zpracovaná láhev se zátkou namáčenou v 18karátovém zlatě, která je uložena ve velmi pěkném koženém pouzdře (dříve to byla dřevěná krabička se sametovou vystýlkou, ale ta je nyní již poměrně vzácná). Na čele láhve je tradičně vyobrazena podobizna Dona Juancha. Produkce tohoto skvostu je přísně limitována a každoročně spatří světlo světa pouze 1600 číslovaných láhví.

Co se týče chuti, tak se jedná velmi podařený kousek, který v sobě snoubí čokoládu, vanilku a chuť sušeného ovoce s příjemným dotekem dřeva. Na to, že se jedná o rum v sudové síle 47% alkoholu, tak v chuti se jeho síla nijak extra neprojevuje a celkově jde a skvěle vybalancovaný rum, což potvrzuje i jeho vysoké hodnocení na stránkách RumRatings.com, kde patří mezi nejpopůlárnější rumy světa a svým vysokým hodnocením se drží dokonce v první dvacítce nejlepších rumů na tomto serveru.

I přes vyšší pořizovací cenu musím Diplomático Ambassador Selection jednoznačně doporučit. Chuťově výjmečný rum s velmi reprezentativní outfitem, který oceníte především při vyjmečných životních příležitostech.


  Zaslat.cz