Rekordní částku pro Paraple přinesla dražba Pilsner Urquell

Letošní dražba Pilsner Urquell u příležitosti 180. výročí uvaření první várky světoznámého ležáku vynesla rekordní částku. Šek na 5 782 260 korun určených na rozvoj služeb Centra Paraple převzali v pivnici U Pinkasů od zástupců Pilsner Urquell ředitel Centra David Lukeš a Zdeněk Svěrák, spoluzakladatel Centra.

Ze všech 11 aukcí, které Pilsner Urquell ve prospěch Centra Paraple dosud pořádal, byla letošní dražba zdaleka nejúspěšnější. Celkem 180 kusů unikátních hodinek Prim Manufacture ze speciální limitované edice se vydražilo za téměř 6 milionů korun. Dražitelé si hodinky vybírali podle významných událostí nebo rodinných výročí. Největší boj se strhl o hodinky s rokem 2007, které se vydražily za 228 442 Kč.

“Mám obrovskou radost, že jsou lidé i v dnešní době ochotní pomáhat. Dlouhodobá podpora Pilsner Urquell a štědrost dárců dávají Centru Paraple možnost pomoct více lidem žít lepší život. Za to všem patří velký dík,” říká Zdeněk Svěrák, jeden ze zakladatelů Centra Paraple.

Za 11 let – 20 milionů korun

„Jsem hrdá, že jsem mohla být u předání tak výjimečné částky Centru Paraple. Jejich práce má obrovský smysl a je skvělé, že činnost Centra můžeme tímto způsobem podpořit. Bez našich skvělých dárců by to ale nešlo. Celkem jsme za 11 let už díky jejich podpoře předali Centru Paraple neuvěřitelných 20 milionů korun. Děkujeme a věříme, že nám zachovají přízeň i v dalších letech,“ říká Kristýna Tereková, Senior Brand manažerka značky Pilsner Urquell.

Peníze z dražby umožní rozšíření služeb Centra Paraple a zajistí také lepší vybavení pro jeho klienty. „Díky rekordnímu výtěžku letošní aukce můžeme v Centru Paraple upravit koupelny v pokojích klientů a některé navíc vybavit asistenčními technologiemi. Získané prostředky dále použijeme na rozvoj našich tematických programů, které reagují na nové potřeby klientů. Nově budeme například začleňovat do nabídky našich služeb krizovou intervenci u zdravotních komplikací,“ řekl ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Šek předala řediteli Centra Paraple Davidu Lukešovi a spoluzakladateli Centra Zdeňku Svěrákovi Kristýna Tereková, Senior Brand manažerka značky Pilsner Urquell. Akce proběhla v legendární pivnici U Pinkasů, která je symbolem pro ležák přinášející již 180 let radost lidem po celém světě.

  Zaslat.cz