Pivovar Tambor slaví letos desáté výročí

Již deset let se může veřejnost setkávat se značkou piva Tambor ze Dvora Králové nad Labem. Královédvorský pivovar za tu dobu urazil velký kus cesty a našel si své pevné místo na pivní mapě České republiky.

Oslavy prvního kulatého výročí budou probíhat v „divadelním“ stylu. Jak jsme již naznačili v pivovarském kalendáři pro rok 2019. Tvářemi oslav se stali principál Divadla bratří Formanů Petr Forman a jeden z nejlepších francouzských akrobatů a divadelních herců Jacques Laganache, kteří jsou zároveň jedni z hlavních protagonistů divadelního představení Deadtown, s kterým velice úspěšně vystupují po celé Evropě.

V májových dnech, od 8. do 11. května se herci a veškerá technika Divadla bratří Formanů včetně unikátní vlastní divadelní budovy pro 250 diváků nastěhuje do areálu pivovaru Tambor, kde proběhne 5 divadelních představení. Saloon Deadtownu bude po každém představení otevřen pro širokou veřejnost.

Stejně jako před deseti lety, kdy vše začalo, tak i letos vše začne 28. února. V tento den bude uvařena jubilejní várka piva s číslem 1950. Pivovar si tak připomene, že právě před deseti lety obnovil vaření piva ve Dvoře Králové nad Labem po třiceti letech. Protože se královédvorský pivovar Tambor především specializuje na spodně kvašená piva, půjde i v tomto případě o typický český ležák. Konkrétní informace o jubilejním ležáku odtajní pivovar po vlastním vaření koncem února.

Pivovar vznikl v roce 2009. Majitel Nasik Kiriakovský využil skutečnost, že na pozemku se nachází studna s hloubkou 130 metrů s kvalitní kojeneckou vodou. První várka piva byla uvařena přesně na den 30 let po té poslední v původním královédvorském pivovaru. Postupně se pivovar rozšiřoval a vedle sudového piva začal nabízet i lahvové pivo. Jedná se o moderní provoz, který ale vaří pivo tradičními metodami.

Divadlo bratří Formanů v pivovaru Tambor

  Zaslat.cz