Konopí zvítězilo na ostravském Oktobeerfestu

Konopné pivoKonopné pivo KONOPEX 11° na ostravském Oktobeerfestu Karolina 2018 obsadilo stupně vítězů. Na první příčku ho poslali návštěvníci festivalu, kteří hlasovali v internetové anketě o nejoblíbenější pivo festivalu. Letošní, pátý ročník Karolina Oktobeerfestu v Ostravě hostil třicet pivovarů, které nabídly přes sto druhů piva. Dvoudenního festivalu piva se zúčastnily pivovary z Čech, Moravy, Slezska, ale třeba i Polska. Bránou prošlo okolo 17 tisíc lidí, čímž se Octobeerfest řadí mezi největší festivaly tohoto druhu u nás.

Společnost KONOPEX vyrábí nejen konopné pivo, ale pořádá také stejnojmenný konopný veletrh, kde se snaží informovat veřejnost o univerzálním využití konopí i o jeho léčebném potenciálu. Od roku 2017 začali spolupracovat s rodinným pivovarem Skřečoňský žabák a vznikl tak nefiltrovaný, nepasterizovaný, světlý ležák, který začíná nabývat na popularitě. Na stupních vítězů stanul konopný ležák už letos v létě na Festivalu piva v Neratovicích, kde v anketě o nejoblíbenější pivo obsadil druhé místo. Vítězství konopného piva v tvrdé konkurenci klasických pivovarů potvrzuje fakt, že konopí není vnímáno jako droga nebo dokonce nebezpečná látka.

Konopné pivo KONOPEX 11° je spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák. Od klasických piv se liší tím, že konzumenty spíše energeticky povzbuzuje, než utlumuje. Pivo je charakterizováno svou hořkostí, zlatavou barvou, vysokou plností s lahodnou vůní a chutí konopí. Je vařeno z kvalitních žateckých chmelů, doplněné o květy konopí setého, jenž je pěstováno na Moravě. Konopí seté má nízký obsah THC (max do 0,3%), ale vysoký obsah dalších cannabinoidů jako například CBD, které jsou pro lidský organismus a jeho imunitní systém velice důležité a prospěšné.

  Zaslat.cz