Z Česka do Švýcarska vlakem

České dráhy nově nabízí cenově dostupné cestování do Švýcarska. Pověstné švýcarské vlakové tratě nabízejí dechberoucí výhledy. Jsou tak nezapomenutelným zážitkem, který si rozhodně nesmíte nechat ujít. Nabídka jízdenek byla rozšířena o denní spojení z Česka do Švýcarska přes hraniční přechod Horní Dvořiště – Summerau. Včasné jízdenky Švýcarsko je tak nově možné zakoupit pro všechny obvyklé mezinárodní stanice ve Švýcarsku. Odjezdy z Prahy v 6:01 a v 10:01 s přestupem v Linci a příjezdem do Curychu v 17:20 a v 21:20.

Opačným směrem lze zakoupit jízdenky pro odjezdy z Curychu v 6:40 a v 10:40 s příjezdem do Prahy v 19:57 a ve 22:57. Včasná jízdenka platí ve 2. třídě expresů a moderních rychlovlaků railjet. Vlaky projíždí Tyrolskem a Vorarlberskem po turisty vyhledávané zážitkové trati Arlbergbahn. Včasné jízdenky je možné pořídit za ceny od 1 911 Kč a děti do 15 let cestují v doprovodu dospělého majitele „Včasné jízdenky“ za výrazného cenového zvýhodnění (cena 164 Kč). Zakoupit lze i jízdenky do dalších míst ve Švýcarsku. Například „Včasná jízdenka“ Praha – Ženeva nebo Praha – Interlaken je od 2 301 Kč.

Nočním vlakem do Švýcarska

Mezi Českem a Švýcarskem je možné cestovat také nočním vlakem v lůžkovém vagónu. Spoj odjíždí obvykle z Prahy v 18:01 a do Curychu přijíždí ráno v 8:20. Opačným směrem vlak vyráží v 21:40 a do Prahy přijíždí v 10:57. Cena zahrnující včasnou jízdenku a servis v třílůžkovém oddíle stojí od 1 144 Kč. České dráhy nabízejí pro poznávání Švýcarska i další typy jízdenek, jako jsou síťové jízdenky Interrail nebo široká škála jízdních dokladů z nabídky Swiss Travel Systemu.

  Zaslat.cz