Limitovaná whisky inspirovaná seriálem Hra o trůny

Říjen bude svátkem nejen pro všechny fanoušky kultovního seriálu Hra o trůny, ale také pro milovníky skotské whisky. Na český trh bude uvedena limitovaná řada Johnnie WalkerWhite Walker. A dá se předpokládat, že zmizí rychlostí blesku. Unikátní provedení lahve a speciální blend whisky z jedněch z nejsevernějších palíren Skotska. To vše nabídne tato unikátní edice, která předchází příchod nové řady seriálu z produkce HBO.  Seriál na obrazovku vstoupil před sedmi lety a stal se její nejúspěšnější produkcí. Po celém světě má miliony fanoušků, kteří pečlivě sledují příběhy jednotlivých postav. Jedni z nejvýraznějších jsou pak White Walkers, neboli Bílí chodci.

whisky white walker

Johnnie Walker mezi Bílými chodci

Nejprodávanější skotská světa, Johnnie Walker, si samozřejmě nemohla nechat uniknout takto vzácné jmenné spojení. Vytvořila proto limitovanou edici inspirovanou seriálem, což promítla nejen do designu lahve, ale také do samotného blendu whisky.

Whisky s mnoha symboly

Všechny fanoušky jistě nadchne symbolika, kterou do této výjimečné skotské vložil blender George Harper. Prvně vsadil na jedny z nejsevernějších skotských palíren, a to Cardhu a Clynelish. „Whisky z Clynelish musí vydržet dlouhé skotské zimy podobné té, kterou v seriálu snáší Noční Hlídka. Proto Clynelish bylo perfektním místem, kde s její tvorbou začít.“ vysvětlujeObsah alkoholu, který činí 41,7 %, také není zvolen náhodně. Číslo 1 poukazuje na jeden trůn, kterého se snaží všichni zmocnit. Sedmička pak na sedm království, jež o něj bojují. „Kam vstoupí Bílí chodci, tam okamžitě vše vychladne. Proto je i tuto whisky ideální pít namraženou,“ dodává k využitým symbolům v blendu whisky White Walker Jiří Procházka, Senior Brand Manager ze společnosti Stock Plzeň-Božkov, která u nás whisky Johnnie Walker distribuuje.

Limitovaná edice, jež se stane sběratelským kouskem

Design lahve pak nadchne nejen fanoušky tohoto seriálu. Na první pohled zaujme sněhově bílé provedení s výraznou změnou typického panáčka. Ten je oblečen do brnění a místo ikonické hole drží meč. To ale není vše! Když láhev namrazíte, díky speciální technologii inkoustu citlivého na teplotu vystoupí modrá textura a slogan: „Winter is here“ neboli „Zima je zde.“

„Fanoušci dlouho toužili po whisky na motivy seriálu Hra o trůny. Jakmile jsme se seznámili s nápadem Johnnie Walker, věděli jsme, že je dokonalý. Chtěli jsme něco unikátního a Johnnie Walker vytvořil opravdu skvělou limitovanou edici White Walker. Jsme přesvědčeni, že fanoušci si budou vychutnávat tuto lahodnou whisky a netrpělivě čekat na osmou řadu seriálu,“ dodává Jeff Peters, Vice President, Licensing & Retail HBO. Nová série seriálu vstoupí na obrazovku v příštím roce. Tuhle skvělou skotskou v jedinečné limitované edici, pak můžete objednávat na eshopu alkohol.cz již nyní.

  Zaslat.cz