Harry otevře v centru Brna pivovarskou zahrádku

Pivovar Harry chystá v centru Brna pivovarskou zahrádku. Bude jedna z největších v jihomoravské metropoli. Zahrádka ve vnitrobloku bývalé pošty bude mít rozměry zhruba poloviny fotbalového hřiště, najednou se do ní vejde až 200 lidí. Unikátní prostor určený i pro kulturní akce bude mít venkovní výčep s barem, gril a další vybavení.

„Ke každému pivovaru historicky patřily i pivovarské zahrádky. Prostor vnitrobloku v centru města si o pulzující zahrádku přímo říká. Otestovali jsme to předloni v létě, než započala rekonstrukce prostor, v rámci Metro Open Air a je jasné, že vnitroblok bývalé pošty má skvělou atmosféru,“ řekl předseda představenstva Pivovaru Harry Petr Syřiště.

Celková investice do nového podniku s restaurací v areálu bývalé pošty v centru Brna vyšla investory v loňském roce na 25 milionů korun. Jednalo se tak o jednu z největších investic v tomto oboru v tuzemsku. Na projektu se podílí hned několik akcionářů, kteří se současně stávají významnými hosty.

S přípravou nové zahrádky nabízí majitelé i novou příležitost investice

S přípravou nové zahrádky nabízí majitelé i novou příležitost investice. „V současné době máme k dispozici poslední 3 investiční akcie, z jejichž prodeje hodláme částečně pokrýt investici do nové zahrádky. Pivní fanoušci si tak mohou doslova koupit svoje vlastní místo. Každý z investorů si může pořídit akcii, kterou získává podíl na pivovaru. V rámci akcionářského programu bude kromě dividendy odměněn i akcionářskou slevou, permanentní rezervací nebo speciálními várkami,“ dodává Syřiště.

Pivovar Harry začal s výrobou loni v prosinci. V současnosti už má na čepu 8 vlastních druhů piv od ležáků po ta svrchně kvašená. „V naší nabídce si vybere každý. Klasický pivař ocení vysoce pitelný ležák Born, ten, kdo má rád pestrý výběr zase docení 5 unikátních svrchňáků,“ říká Tamara Dolníčková, vrchní sládková pivovaru. Vařit pod jednou střechou svrchně i spodně kvašená piva není trend jen posledních let. Podle sládkové to vychází z poptávky spotřebitelů. Především v Brně, které je pulzujícím studentským městem, roste zájem o pestřejší nabídku, než jaká byla zvykem v minulosti.

  Zaslat.cz