Airbnb přichází s novou strategií ubytování

Je to už 10 let, co spoluzakladatelé Airbnb Brian Chesky a Joe Gebbia nafoukli ve svém bytě v San Franciscu tři matrace a odstartovali globální fenomén v novodobém cestování. Dnes je Airbnb jednou z největších ubytovacích platforem na světě se 4,5 miliony místy k pobytu v 81 000 městech. Během deseti let vydělali hostitelé Airbnb více než 41 miliard dolarů, hosté se ubytovali více než 300 milionkrát.

Přidej se k Airbnb a získej kredit 725 Kč na svůj první pobyt. Airbnb je nejlepší volbou jak si vybrat ubytování nebo zažít nová fantastická dobrodružství. Zaregistruj se a objevuj svět.

S výhledem do dalších deseti let existence a úspěchů hostitelské komunity přichází Airbnb se strategií, která je navržena tak, aby přinesla benefity místního. Osobitého a autentického cestování každému typu cestovatele. Nová strategie zahrnuje:

  • Čtyři nové typy ubytování – Prázdninové domy, Unikátní prostory, B&B a Boutiques (ty doplní již existující Celé nemovitosti, Soukromé pokoje a Společné pokoje)
  • Nové prémiové kategorie Airbnb Plus a Beyond by Airbnb
  • Airbnb Collections – nemovitosti vybrané pro každou příležitost
  • Zpětné investování do Airbnb komunity díky přepracovanému programu superhostitelů a členskému programu pro hosty, který bude spuštěn později v tomto roce

„Před deseti lety se nám ani nesnilo o tom, že se Airbnb rozšíří do takové míry, jak ho dnes známe. Lidé si mysleli, že nechat cizí lidi spát ve svých domovech je jednoduše bláznivé. Dnes to dělají miliony z nich každou noc. Naší komunitu chceme nadále podporovat a rozšiřovat, abychom za dalších 10 let mohli na Airbnb nabídnout zážitek z magického cestování miliardě lidí ročně,“ vyjádřil se spoluzakladatel Airbnb a CEO Brian Chesky.

Nové typy ubytování

Komunita hostitelů Airbnb je široká a různorodá s více než 4,5 miliony místy, kde lze strávit noc po celém světě. Během let se nabídka ubytování výrazně rozšířila o domovy ve stromech nebo Boutique hotely, přesto se dalo vyhledávat pouze mezi třemi jejich typy: Celé nemovitosti, Soukromé pokoje a Společné pokoje. Pro spoustu hostitelů bylo těžké vyniknout, hosté pro změnu nemohli najít přesně to, co hledali.

Airbnb proto nabídku kapacit svých hostitelů rozšíří o čtyři nové kategorie – Prázdninové domy, Unikátní prostory, B&B a Boutique hotely. To výrazně napomůže k většímu výběru ubytování. Přinese to větší transparentnost v možnostech ubytování a hostitelům umožní lépe ukázat to, co je na jejich domově jedinečné. Od dnešního dne jsou tak všem Airbnb hostitelům dostupné nástroje, které umožní kategorizovat své nabízené domovy na v cestovním ruchu nebývalou úroveň detailů. Všem cestovatelům jsou zase otevřeny dveře k sofistikovaným vyhledávacím funkcím, které umožní najít to pravé pro každého. Všech 7 typů ubytování bude hostům k dispozici už toto léto.

Airbnb Collections

Airbnb bylo původně navrženo pro cesty jednotlivců. Během let však miliony cestovatelů začalo platformu využívat k nejrůznějším druhům cestování, ať už to jsou rodiny, které potřebují trochu místa navíc s prostorem pro vaření, nebo dobrodruzi, kteří chtějí místo mimo vyjeté koleje. Aby platforma vyhověla různorodým potřebám jejich uživatelů, spouští takzvané Collections – perfektní domovy pro každou příležitost. Dnes spuštěné kategorie Airbnb pro rodiny a Airbnb pro práci později během roku doplní ideální domy pro svatbu, líbánky, skupinové pobyty nebo večeře s oslavou.

Airbnb Plus

Cílem nové nabídky Airbnb Plus je zatraktivnit Airbnb pro ještě více hostů a ocenit práci hostitelů, kteří poskytují služby na perfektní úrovni. Tu tvoří nová skupina domovů, které byly osobně ověřeny z hlediska kvality a komfortu. Služba je spuštěna dnes a k rezervaci je zde už nyní dostupných 2000 možností ubytování ve 13 městech. Airbnb Plus je určeno hostům, kteří hledají krásné bydlení, výjimečné hostitele a jistotu. Ověření probíhá osobně, a hostitelé musí projít stobodovým checklistem, který zohledňuje čistotu, komfort nebo design interiéru. Hostitelé přes Airbnb Plus budou benefitovat z top umístění na webu a služeb, jako jsou například konzultace s interiérovými designéry, profesionální fotografie a prémiová podpora.

Nová kategorie – Luxusního cestování

Po loňské akvizici společnosti Luxury Retreats dnes Airbnb dává nahlédnout pod pokličku novému standardu cestování – Beyond by Airbnb. Už toto jaro služba nabídne cesty navržené na míru hostovi, a to včetně pobytů v nejluxusnějších domovech, zážitcích dle preferencí cestovatelů a prvotřídní pohostinnosti světové úrovně.

Uznání – investice do Airbnb komunity

Hostitelé a hosté jsou srdcem celého Airbnb. Superhostitelský program, který eviduje na 400 tisíc nejoblíbenějších hostitelů, funguje již několik let. Ten se též rozšiřuje o 14 nových výhod, mezi které patří lepší viditelnost na webu při rezervaci, vlastní personalizované odkazy a exkluzivní výhody při nákupu produktů do chytré domácnosti. Tyto a další výhody naleznete na webu airbnb.com.

Během letošního roku plánuje Airbnb spustit také členský program pro hosty Superguest, který svým členům nabídne množství výhod během celé jejich cesty. Program bude spuštěn pro prvních 10 000 hostů již toto léto, mezi širší uživatelskou základnu služby se dostane ke konci roku.

Všechna dnešní oznámení jsou v souladu se závazkem Airbnb být společností pro 21. století, která operuje v zájmu všech zúčastněných, včetně hostitelů, hostů a komunit. To znamená pomáhat hostitelům v jejich rozvoji a úspěchu, přinášet jim více hostů a podporovat malý lokální byznys, který přináší autentickou pohostinnost, včetně úzké spolupráce s úřady a orgány po celém světě, které místní Airbnb komunity posilují.

O Airbnb

Založeno v roce 2008. Airbnb je globální cestovatelská komunita, která pod jednou střechou nabízí vše, co ke kouzelnému cestování patří. Od místa pobytu přes volnočasové aktivity až po lidi, se kterými se setkáte. Airbnb unikátním způsobem využívá technologií pro zlepšení ekonomické situace lidí na celém světě a dává jim příležitost zpeněžit jejich prostory, vášně a talenty přes oblast pohostinství. Platforma poskytuje přístup k milionům originálních míst po celém světě volných k ubytování ve více než 191 zemích. Od vil a zámečků přes domovy ve stromech až po B&B. Se Zážitky mohou lidé poznat jejich vysněnou destinaci přes unikátní aktivity provozované místními obyvateli. To vše se sešlo na krásně designované webové stránce a v mobilní aplikaci.

  Zaslat.cz